Maak een afspraak 0547 745 170

Hypotheken

Wilt u onafhankelijk advies over de keuze voor de beste hypotheek?

De keuze voor een bepaalde hypotheek is een belangrijke beslissing. Veel hypotheken hebben een looptijd van ongeveer 30 jaar. Een goede keuze gebaseerd op persoonlijk advies is dus van groot belang. Door het grote aanbod van verschillende hypotheekvormen en hypotheekverstrekkers kan het lastig zijn om de beste hypotheek te vinden. Bij EEBA Financiële Diensten krijgt u een onafhankelijke hypotheekadvies van een erkende hypotheekadviseur, tegen een kostenbesparend tarief. Wij begeleiden u van de oriëntatiefase tot aan het afsluiten van de hypotheek en verder.

Waarom een hypotheek afsluiten via EEBA Financiële Diensten?

Voordat u een hypotheek afsluit is het belangrijk dat een ervaren hypotheekadviseur kijkt naar uw persoonlijke situatie. U kunt daarbij vertrouwen op de financiële kennis van onze medewerkers en onze jarenlange ervaring met vele hypotheekverstrekkers. Bij EEBA Financiële Diensten bent u verzekerd van:

  • Bewezen betrouwbaarheid: Al ruim 15 jaar gespecialiseerd in hypotheekadvies
  • Persoonlijk advies in begrijpelijke taal
  • Als uitstekend beoordeeld door klanten
  • Oriëntatiegesprek altijd gratis en vrijblijvend (ook aan huis)

Hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek

De totale maandlasten bij een annuïteitenhypotheek blijft tijdens de rentevast periode gelijk. Het maandelijkse bedrag dat betaald wordt bestaat uit de annuïteit en de rente. Aangezien er elke maand een deel wordt afgelost zal het rentegedeelte steeds iets minder zijn, en de annuïteit iets meer. In het begin is het aflossingsdeel rente dat betaald wordt reletief hoog en aan het eind van de looptijd klein. Dit is van belang voor de renteaftrek.

 

Kenmerken

  • Vaste einddatum;
  • Maandlasten zijn elke maand gelijk;
  • Zekerheid dat de hypotheek wordt afgelost;

Nadelen

Het fiscale voordeel door de renteaftrek wordt steeds minder gedurende de looptijd.
 

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. Daarmee los je je lineaire hypotheek dus gelijkmatig af. Het bedrag dat je aflost, hangt af van de hoogte van de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek.

De hypotheekrente die je maandelijks moet betalen neemt gedurende de looptijd juist af. Je betaalt de rente namelijk over de resterende schuld die door de aflossingen steeds lager wordt. Dit betekent tegelijkertijd ook dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je namelijk veel hypotheekrenteaftrek, later steeds minder.

 

Kenmerken

  • Vaste einddatum;
  • Maandlasten zijn aan het begin hoger, aan het eind juist lager;
  • Zekerheid dat de hypotheek wordt afgelost;

Nadelen

Aan het eind van de looptijd is je fiscale voordeel stukken lager dan in het begin. Je betaalt dan minder rente waardoor je hypotheekrenteaftrek ook lager wordt. Daarnaast zijn je maandlasten in het begin juist relatief hoog.

Uiteraard kijken we samen naar uw wensen, beantwoorden we uw vragen en bepalen we op basis hiervan de juiste hypotheek.